De mest almindelige mål for cyberkriminelle er Facebook, Instagram, Twitter, WhatsApp -konti og andre sociale medie -apps. Årsagen er, at disse applikationer indeholder mange personlige oplysninger. Desuden har hver virksomhed i denne avancerede æra skiftet til sociale apps for at nå ud til flere kunder. Kriminelle forsøger at hacke konti på sociale medier for at stjæle følsomme oplysninger og fange venner. En kompromitteret social media -app kan skabe store problemer.

Hvad skal du først gøre, når dine sociale medie -apps bliver hacket?

Prøv at logge ind på din konto.
Der er niveauer af hacking. Nogle gange tager hackerne fuldstændig kontrol fra dig, og nogle gange kan du heldigvis få adgang til din applikation. Hvis du står over for den anden sag, skal du følge nedenstående trin.

Skift adgangskode

Hvis du stadig har adgang til din enhed, skal du ændre adgangskoden uden at spilde tid. Nulstil dine adgangskoder, og fjern alle de tidligere adgangskoder fra dine indstillinger. Gem ikke adgangskoden til automatisk login. Hvis hackeren allerede har ændret din adgangskode, skal du straks bruge gendannelses -e -mailadressen eller telefonnummeret til at nulstille din adgangskode.

Slå tofaktorautentificering til.
Nu kan du få denne mulighed på næsten alle applikationer og derefter holde den tændt. Det vil undgå uautoriseret adgang og opretholde sikkerheden på din konto.

Skift loginoplysningerne for alle websteder.
Hvis du har en anden konto med det samme login -brugernavn og adgangskode, skal du omgående ændre den. Tag ikke risikoen. De klogskabede cyberkriminelle spilder ikke et eneste minut på at nærme sig andre websteder, når de får adgang til din ene konto.

Rapporter den uautoriserede adgang
Når du er færdig med ændringerne, skal du rapportere kontoen. Det hjælper monitorerne med at vide, at dit websted/ din konto er i farezonen. Ledelsen vil indsamle alle de relevante detaljer og forsøge at undgå yderligere cyberhandlinger.

Hvad skal man gøre for at sikre sociale konti mod cyberhandlinger?
Den bedste måde er at installere en robust beskyttelsessoftware, der registrerer ondsindet adfærd og lader dig vide den potentielle trussel. Denne software scanner enheden mod ondsindet malware og kæmper mod dem (hvis den finder nogen). Hvis du får en meddelelse, besked eller e -mail fra en mistænkelig kilde, giver antivirussoftwaren dig desuden besked om de risici, der er forbundet med den.

Brug af sociale medier bliver mere og mere dag for dag. Kriminelle får mere plads til at spille den ondsindede rolle og stjæle flere oplysninger. Det er bedre at have passende sikkerhedsforanstaltninger fra YesDefend.dk for at undgå fremtidig besvær. Vores antivirusprogrammer og gratis enhedsscanning optimerer din enhed og gør den mere sikker. Kom til vores platform for at beskytte dine følsomme data og gøre din enhed fri for malware.