Forestil dig en god kaffe på din yndlingscafé og udfør nogle afventende opgaver ved hjælp af gratis Wi-Fi i kaffebaren. Det lyder bekendt, fordi alle gør det. Men har du nogensinde vurderet de risici, der er forbundet med gratis Wi-Fi. Hvis nogen tilbyder dig noget gratis, får han helt sikkert fordele, som du ikke kender. På samme måde skaber “gratis Wi-Fi” mulige trusler, der kan være alvorlige og dyre for alle og enhver uden viden indenfor emnet.

Sikkerhedseksperterne har strengt anbefalet at stoppe med at bruge offentlig Wi-Fi, men millioner af mennesker bruger stadig gratis Wi-Fi. Gary Davis, chef for antivirus -sikkerhedssoftwareproducenten McAfee, siger, at selvom de fleste følsomme data bliver krypteret før overførslen, er sikkerhedsrisikoen fortsat.

Hvad er en “gratis offentlig Wi-Fi”?
Du får ofte gratis Wi-Fi i populære offentlige områder som jernbanestationer, hovedcentre, caféer, lufthavne, hoteller og restauranter. Denne internetadgang er tilgængelig for alle, og folk tænker ikke engang over, før de opretter forbindelse til dette netværk. Det mere bemærkelsesværdige punkt er, at folk logger ind på deres sociale konti, bageapps, websteder osv. Uden at vide, at de bringer deres oplysninger i fare. Selvom det ikke er svært at logge ind på en konto ved hjælp af offentlig Wi-Fi, ser det tilsyneladende harmløst ud, men det bærer skjulte trusler med.

Risici forbundet med offentlig Wi-Fi
Da offentlig Wi-Fi er en godbid for den almindelige person, gavner det også hackerne. Disse netværk kræver ikke nogen godkendelse for at oprette forbindelse. Således udnytter hackerne sårbare enheder over det samme netværk. Den værre trussel er, at nogle gange kommer hackeren mellem dig og forbindelsespunktet. I dette tilfælde sender brugeren følsomme data via hackers netværkssti i stedet for at bruge et direkte gratis Wi-Fi-netværk.

Det baner vejen for cyberkriminalitet. Hackerne får hurtigt adgang til de følsomme dele af oplysninger uden besvær og stjæler oplysningerne til brug mod dig eller nationens interesser. Hvis hackeren får succes med at stjæle dit ID, kan han misbruge dine konti og lade som om du brugte dem. Det kan sætte dig i store problemer.

Malware-angreb bliver mere almindelige via gratis Wi-Fi-netværk. Hvis du deler filer eller dokumenter ved hjælp af offentlige Wi-Fi-netværk, bliver det endnu lettere for hackere at implantere ondsindet malware på din enhed. Ikke kun dette, men hackerne har med succes hacket forbindelsespunkterne og sender dig falske pop-up-meddelelser. Nogle gange beder disse meddelelser dig om at installere et antivirusprogram eller nogle gange anmode dig om at opdatere software. Når brugeren klikker på linket, åbner han døren for malware og byder den velkommen.

YesDefend.dk tager sig af dig og dine følsomme oplysninger; Derfor anbefaler vi at have et robust antivirus -sikkerhedsprogram for at undgå fremtidige problemer. Disse programmer til beskyttelse af malware optimerer din enhed og giver dig en bedre browseroplevelse.