Er den trojanske hest en hesterace eller software? Hvis det er software, er det skadeligt eller ej? Læs dette indhold for at lære om, hvad en trojansk hest er, og hvordan det påvirker livet.

Hvad er en trojansk hest?
En trojansk hest er ondsindet software, der ofte forveksles med legitim software. Selvom det ser legitimt ud, bruger hackerne denne malware til at få adgang til brugerens system. Det skjuler sig under dækning af en bona fide -fil for at narre brugere og ligne en harmløs software. Når den er aktiveret, giver den kriminelle mulighed for at spionere på brugerens følsomme data og netværk. Desuden kan cyberkriminelle tage skadelige handlinger, herunder men ikke begrænset til sletning af data, blokering af data, kopiering af data, forstyrrelse af computerens handlinger, forstyrrelse af netværkstrafikken og mere.

Typer af trojanske heste
De mest almindelige typer af trojanske heste -malware er nævnt nedenfor:

• Backdoor Trojan – denne malware giver hackere mulighed for at kontrollere downloading, upload og udførelse af ønskede filer i brugerens system.
• Exploit Trojan – den bærer en ondsindet kode, der bevidst injiceres i brugerens system for at angribe den sårbare software i den kørende applikation.
• Rootkit Trojan – det virker for at skjule ondsindede aktiviteter fra at blive opdaget. Det skjuler den allerede injicerede malware, så brugerens system ikke kan identificere den malware, der allerede inficerer systemet.
• Banker Trojan – det giver kriminelle mulighed for at stjæle detaljerne på din bankkonto og andre finansielle oplysninger.
• Downloader Trojan – det er den farligste. Det letter overførslen af ​​forskellige ondsindede programmer til brugerens system. Kriminelle bruger det til at downloade anden adware og trojansk til brugerens enhed.

Hvordan kan du genkende Trojan?
Antag, at du opdager, at dit system går ned mere end ofte, viser pop op-vinduer, starter selve programmet, udfører utilsigtede programmer og kører langsomt. I så fald har din enhed Trojan.

Hvordan beskytter du din enhed mod en trojansk hest?
Du kan beskytte din enhed ved at følge disse trin.

• Undgå at downloade noget fra usikrede websteder og platforme.
• Åbn ikke nogen phishing -e -mails, vedhæftede filer eller programmer, som du modtager fra en ukendt kilde.
• Prøv desuden at opdatere al den software, der er installeret på din enhed regelmæssigt.

Selvom disse trin er nyttige, men hvis du bemærker de tegn, der er nævnt ovenfor på din enhed, skal du tage alvorlige handlinger for at bekæmpe eksisterende malware og undgå fremtidige trusler. At ignorere disse tegn betyder, at du byder cyberkriminelle velkommen til at stjæle dine data. Du skal have en fuld pc -scanning for at identificere 100%.