Alle computer operativsystemer som Windows, iOS, Mac OS og Android har indbygget sikkerhedsbeskyttelse. Et almindeligt stillet spørgsmål roterer rundt, dvs. Har jeg stadig brug for et antivirusprogram for at beskytte min computer? Det enkle svar er Ja! Antivirusprogrammerne beskytter mod cybertrusler og malware. Et godt antivirusprogram sikrer jævn behandling af din computer og beskytter den mod konventionelle vira. Folk siger ofte, at der ikke er behov for antivirus, og du kan beskytte din enhed ved at følge et par forholdsregler. Men praktisk talt sker det ikke. Du kan ikke beskytte din enhed ved blot at tage forholdsregler. Et antivirussystem er blevet et afgørende behov for at holde enheden 100% sikker. Denne artikel hjælper dig med at forstå, hvorfor det er vigtigt at have et antivirus -system til beskyttelse af enheden?

Hvordan beskytter et antivirusprogram computeren?
Antivirussoftwaren følger unikke metoder til øjeblikkeligt at identificere malware. Malware fungerer ved at skjule sig selv i uskyldige filer og kommer ikke forrest. Det kan være i en video-, mp3- eller programmeringsfil. Almindelige indbyggede sikkerhedssystemer identificerer ofte ikke denne skjulte malware og foretager ændringer i computeren. Således er et tredjeparts antivirus-system vigtigt for at sikre computeren. Her er et par metoder, der bruges af antivirusprogrammer til at identificere virussen.

Malware database – den indeholder oplysninger om tusindvis af malware og opdateringer regelmæssigt; dermed identificerer scanneren let den kendte malware.

The heuristics – scanneren gør logiske antagelser og scanner de uskyldige filer for at afdække den krypterede malware.

Sandboxing – det skaber et virtuelt miljø. Enhver fil eller et program, der kører i sandkassen, kan ikke påvirke systemfilerne, der ikke er inkluderet i sandkassen. Selvom malware forsøger at foretage ændringer, forsvinder disse ændringer, når sandkassen lukker ned.

Machine Learning – det er det nyeste værktøj til at opdage cybertrusler.

Yderligere sikkerhedsfunktioner i Antivirus
Det er afgørende at sikre online aktivitet, cloud storage, adgangskoder og andre økonomiske oplysninger, når du beskytter din enhed. Men det indbyggede beskyttelsessystem gør muligvis ikke det. Hvis computeren er beskyttet mod malware, betyder det ikke, at du er sikker online. Således tilbyder tredjeparts antivirusprogram yderligere funktioner til beskyttelse af enheden under online aktiviteter. Disse funktioner er som følger:

• Firewall- den holder øje med netværkstrafik og tillader ikke nogen invasiv proces at komme ind i netværket.
• Webbeskyttelse- for at blokere usikker adfærd.
• VPNs- til at sikre personlig og privat browsing.
• Forældrekontrol- For at undgå og blokere upassende indhold.
• Oprydningsværktøj til system- til at forhindre uønskede programmer.
• Krypteret lagring- for at sikre data 100%.